Naar iets op zoek?

Een aardig mazzeltje

Author:

Af en toe check ik de horoscoop online. Met vlagen he? Soms kijk ik wekenlang elke dag, en dan weer een half jaar niet. Ik geloof er eigenlijk niet zo in, maar aan de andere kant hoop ik altijd weer de gouden geluksregel te lezen. Zo iets van; ‘Koop vandaag een staatslot, Vis!’ en ‘Het gaat je voor de wind, pak nu je kansen!’
Ik had me al maanden niet meer bezig gehouden met de horoscoop. Tot vandaag.

Vorige week kreeg ik een brief van een bank, waar ik volgens mij niks mee te maken heb. Ze vroegen me in die brief, om mijn mailadres te veranderen, omdat ze me per mail niet konden bereiken.
Het mailadres was iets met lienepienetje. Dat heb ik ooit eens aangemaakt, toen ik samen met Nummer 2 heel hip & happening het internet op ging. Dat is echt way back, want bijna niemand had toen nog internet. Maar wij wel.
Anyway. Een oud mailadres. Héél oud. En het bestaat dus niet meer.

Ik belde de betreffende bank met de vraag waarom ik eigenlijk in hun systeem stond.
De Mevrouw van de bank ging het uitzoeken. Ze vertelde dat ik er een rekening had. Ik wist daar dus écht niks van. Of misschien wel, maar dan was ik het vergeten. In ieder geval heb ik nooit afschriften ontvangen. Ik vroeg hoeveel geld er op die rekening stond.

‘Ik mag geen bedragen noemen mevrouw, maar als u hier niks van wist, dan is het een aardig mazzeltje’. Daarna zei de mevrouw van de bank dat het wel vaker voorkwam. Dat mensen niet weten dat ze ‘ergens’ nog geld hebben. Mijn hartje bonsde. Een soort van euforische vlaag van gelukzaligheid kwam los. Ik begon bijna te fladderen. Maar ik hield me rustig.

Een ‘aardig mazzeltje’…

Er was al jaren geen geld meer op de rekening gestort. De Mevrouw van de bank stelde voor om het bedrag over te maken naar mijn tegenrekening, en de betreffende rekening op te heffen. Dan had ik het geld waar ik recht op had, en had ik verder niks meer met deze rekening te maken.
Ik ging akkoord.
Ik bedankte de Mevrouw van de bank hartelijk voor haar heldendaad, en voor het maken van mijn dag. Daarna hing ik op.

En toen heb ik als een malle de horoscoop van vandaag gecheckt.
Even kijken of er iets stond over stoppen met werken en aanschaffen van zaken als een villa of een dikke vette auto.

De horoscoop wist me te vertellen dat vrijdag communiciatieplaneet Mercurius mijn sterrenbeeld binnen zweeft. En donderdag komt de nieuwe maan in de onderbewuste zone. Mooi. (Hoop ik?)
Ik moet van de sterren gaan nadenken over wat ik de komende zes maanden wil bereiken. Het is en goede periode om uit de sleur van alledag te breken. En ik moet niet te veel piekeren, want ik sla me er wel doorheen. Oké.
Verder moet ik de vruchten van mijn noeste arbeid niet door anderen voor m’n neus laten wegkapen.
Oh, en de horoscoop waarschuwt me ook nog. ‘Spelen met liefde, is als spelen met vuur. Je kunt er je vingers lelijk aan branden, Vis!’
Verder ga ik ruzie maken met goede vriendinnen.
(Q en Moraal; jullie zijn gewaarschuwd. Er zal wel ergens in jullie horoscoop staan dat een goede vriendin amok zoekt; dat ben ik. Dan weten jullie dat)

En nou komt het ergste:
Het kan tot twee weken duren voor het bedrag is overgemaakt. En ik heb geen flauw benul hoeveel het is. Ik weet sowieso niet waar het vandaan komt.
Wat dus niet in de sterren staat, is dat ik de komende twee weken hevig gebukt ga onder nieuwsgierigheid over de vraag: ‘Hoeveel gaat dat ‘aardige mazzeltje’ me opleveren?’

Misschien moet ik Astro-TV even gaan bellen.
Ik heb gehoord dat die erg kundig en betrouwbaar zijn.

Over mij

Ferme vrouw | schrijft verhaaltjes | (Sinterklaas)-theater | docente | concerten | festivals | heimwee | wielrennen kijken | sushi | kaas | rosé & thee

RECENTE BERICHTEN

Kamp

Waar ik dus totaal niet aan gedacht had toen ik ging solliciteren op mijn nieuwe baan, was het feit ...

Twitter