Naar iets op zoek?

Frustratie

Author:

Goed. Ik had er drie; kerstdiners.

Op Kerstavond zat ik bij Rendier en Tuinkabouter, samen met Moraal en Silencio. We aten ‘Flammkuchen’ met room en ui en spek. Simpel hoor, volgens Rendier. Stelt echt niks voor. Maar LEKKER. Mijn hemel.


Daarna zuurkool met aardappelpuree en paddenstoelen en fazant en Goddelijke jus.
Toen chocoladetaart met krokante bodem.
Daarna thee met kerstkransjes en alles.
Een fles rosé.
Rendier werd ziek. Tuinkabouter heeft het allemaal prima onder controle gehad daarna.
Het was gezellig. Hulde.

1e Kerstdag. Kerst met de familie.
We aten Carpaccio á la Jongste broer
Pasteitjes á la tante. (Ja we konden niet kiezen; dus maar beide voorgerechten. Kan ons ’t schelen…)
Rode kool, aardappelgratin, gekookte piepers, witlof met ham en kaas, groente uit de oven, rollade met kruidenkaas en nog wat lekkers, en kabeljauwhaas.
Apple-crumble met mascarpone/vanille crème.
Kaasplankje.
Zo. Dat was natuurlijk veel te veel. De familie heeft zich van zijn beste culinaire kant laten zien. Heerlijk was het. Echt.

2e kerstdag. Gevierd met Silencio en Moraal. Zij konden ook nergens terecht. Ja, en dan ga je elkaar toch opzoeken he?
We aten stokbrood met kaasjes en salades en twee soorten worst en olijven en roomkaas in zalm en roomkaas in abrikozen en twee soorten tapenade van de lekkerste Kaaswinkel in m’n dorp.
En het toetje van 1e kerstdag (was over). En M&M’s.
1 fles witte wijn.

Totaal:         21.345 Calorieën.
(Dit is een schatting. Niet dat jullie denken dat ik al die calo’s heb zitten tellen. En voor mensen die dat niet zoveel zegt: Normaal eet ik 1600 / 1800 Calorieën op 1 dag. Dat zijn er 4.800/5.400 in drie dagen)

En gisteren zou ik het er allemaal weer af gaan trainen.
Maar dan moest ik 245 kilometer hardlopen. En dat is natuurlijk geen haalbaar doel. Ware het niet dat ik ook ziek ben. En het had gesneeuwd. Dus kak. Dat lopen kon ik wel vergeten.

Verder zouden ze m’n nieuwe iPhone komen bezorgen op de 24e. Hele dag thuisgezeten. Geen koerier gezien. Toen zag ik in de app dat hij vandaag zou komen. Tussen 8.30 en 20.30 uur. En toen kwam er een mail dat het niet vandaag, maar maandag gaat gebeuren. Tussen 8.30 en 21.30 uur. Niet te doen, toch?

Daarbij heb ik de hele vakantie nog niets gedaan. Niet de ramen gelapt. Niet de kasten uitgeruimd en al die andere klussen die ik wil doen in de vakantie. Maar vooral niet gesport. En nou heb ik een schuldgevoel. En ik durf niet op de weegschaal. Ik ben 10 kilo aangekomen denk ik. Das best veel in 3 dagen.

Voelen jullie de frustratie? Mooi.
Dan kan ik weer naar bed.

Wacht. Ik wens jullie natuurlijk een leuke jaarwisseling. Met oliebollen en appelbeignets en champagne. (Wat Moët, dat Moët, niewaar?) Met veiligheid en gezelligheid en elkaar en alles.

Over mij

Ferme vrouw | schrijft verhaaltjes | (Sinterklaas)-theater | docente | concerten | festivals | heimwee | wielrennen kijken | sushi | kaas | rosé & thee

RECENTE BERICHTEN

Kamp

Waar ik dus totaal niet aan gedacht had toen ik ging solliciteren op mijn nieuwe baan, was het feit ...

Twitter