Naar iets op zoek?

Hilarisch

Author:

Ik vind héél veel dingen grappig. Maar ook héél veel dingen niet.
Als ik iets héél erg grappig vind, dan roep ik dat het hilarisch is.
En gisteren heb ik ongeveer het hoogtepunt van hilariteit gezien.

Moraal kwam langs.
We zouden samen eten en ook samen ‘Juno’ kijken. ‘Juno’ is een prachtige film met een mooi verhaal en mooie muziek. We hebben hem al tig keer gezien en gisteravond zou de zoveelste keer zijn. Niks hilarisch aan.

We zaten al veel te vroeg op de bank met ons bord op schoot. ‘Juno’ begon nog láng niet.
Dus zapten we wat. En we bespraken de dingen van het leven. Want dat kan prima tegelijk.

We werden even opgeschrikt door Breaking News van Omroep Brabant.
Bonfire was dood. Bonfire! Het gouden paard van Ankie.
We riepen ‘ach’ en ‘wee’ en moesten toch snel de draad weer oppakken. Het leven gaat door he?
En Bonfire zou niet willen dat we zouden verdrinken in verdriet.

We keken ‘Man bijt Hond’ en lagen dubbel om een Chihuahuabingo. (Ja, je leest het goed!)
We keken de Wereld Draait Door en mopperden wat op Joost Zwagerman. Die is vérre van hilarisch. We vinden hem allebei stom.

En toen gebeurde het. Twitter ontplofte zowat. Kennelijk was er iets grappigs op RTL 5.
Het was echter bijna half negen, tijd voor ‘Juno’. We besloten toch maar even te checken. Gewoon. Even kijken waar al die ophef over was.

Het boeide meteen. We riepen al ‘oooh’ en ‘aaah’ voordat we überhaupt gehoord hadden waar het over ging.

We zagen Roy. Roy Donders. Hij is ‘Stylist van het Zuiden’.

Roy is een ietwat dikkige jongen van 22. Hij heeft een kledingzaakje in Broekhoven. Dat is een arbeiderswijk in Tilburg. Dat zegt op zich genoeg. Daarnaast is hij kapper en volkszanger. En Roy is bruin. Uit een spuitbus. Want dat is gezond. Je krijgt er geen kanker van en je wordt er ook niet oud van.  Roy epileert zijn wenkbrauwen. Er is bijna niks meer van over.

Roy woont nog thuis. Zijn moeder zorgt dat hij elke dag om 12 uur klaar is om z’n winkeltje te openen. Ze maakt ontbijt voor hem. Ze trekt een doos frikandellenbroodjes open. Moeder legt uit: ‘Een frikandellenbroodje is unne friekedel… jè… mee un broodje derum heen’.

Roy is stylist van veel vrouwen. Deze vrouwen komen van de kermis, van het woonwagenkamp en uit volkswijken. Hij kleedt ze aan en kapt ze. Roy houdt van krullen. Harde krullen. Die pluizen niet en zitten precies recht. Ze bewegen ook niet. Want ze zitten vastgeplakt met haarlak. Héél veel haarlak.

De kledingzaak loopt als een trein. De collectie vindt gretig aftrek. Maar de ‘topper’ is toch wel ‘het huispak’.
Een lekkere slobberbroek, met een lekkere wijde trui. Leuk met UGG’s eronder. Zachte stof met veel glitters, steentjes, pailletjes, ritsjes, satijnen lintjes, goud en studs. (Studs?? Ja, ik wist ook niet wat het was. Heb het even opgezocht; het zijn kleine metalen of plastic drukkertjes).

Anyway. Heel vrouwelijk Broekhoven loopt dus rond in de huispakken van Roy. Ze zijn niet aan te slepen.  Als vrouw ben je niet compleet zonder. Er zijn verschillende varianten. Allerlei flitsende kleuren met op de voorkant een grote tijgerkop met glitters. Of een camouflageprint met brede gouden glitterbiezen aan de zijkant.
Práááchtig.

Roy geeft ook kledingparty’s. Hierbij krijgt  hij hulp van zijn zus en een paar vriendinnen. Onderweg eten ze vaak een hapje. Roy kent zo onderhand de goede restaurantjes wel. Vaak is het Mac Donalds of Burgerking.
Maar Roy houdt ook wel van ‘sjiek’ dus vandaag wordt het ‘Van der Valk’.

Ze rijden met een bus volgeladen met kleding, schoenen, tassen en riemen naar de mensen thuis. Niet in Brabant, want daar is de winkel. Maar wel in de rest van het land.
Het viel niet mee om in Coevorden te geraken.  Terwijl de Tomtom ingesteld wordt door zijn zus, vraagt Roy zich af: ‘Coevorden, is dè mee dubbel oo? En is dè mee een Cee of mee een Kaa?’
‘Ja,’ zegt Roy, ‘ik ben nog noit in Coevorden gewist. Dus ik wit ook nie hoe degge dè schijft’.

En nou gaat Roy z’n eigen kledinglijn beginnen. Hij wil zélf huispakken gaan ontwerpen. Dan zijn ze exclusief.
Maar ja. Da’s pas volgende week he?

Nou goed. Ik adviseer om dit maar gewoon te gaan kijken.
Elke maandagavond op RTL 5.

Hilarisch.

Over mij

Ferme vrouw | schrijft verhaaltjes | (Sinterklaas)-theater | docente | concerten | festivals | heimwee | wielrennen kijken | sushi | kaas | rosé & thee

RECENTE BERICHTEN

Kamp

Waar ik dus totaal niet aan gedacht had toen ik ging solliciteren op mijn nieuwe baan, was het feit ...

Twitter