Naar iets op zoek?

Stiletto’s

Author:

Ik was bij Ellen ten Damme. Ik vind haar stoer. Ze is geweldig. Ze durft alles. En ze doet ook alles. Nou ja.. bijna alles.
Ze kan zingen. En dansen. Ze is grappig. En mooi. En creatief. Ze heeft lef. En ze is sexy. Ze is een diva. Maar écht. Op het irritante af eigenlijk.

Ik heb altijd een zwak voor mensen die iets héél goed kunnen. Vanavond heb ik heel veel mensen gezien die iets heel goed kunnen.
Ze konden heel goed goochelen. En dansen. En trampoline springen. Ik zag ballet in de hoogte. Het was verschrikkelijk. Het zweet stond me in de handen.
Er was muziek. En dans. En een piano. En een band. Met strijkers en blazers. En een jongleur. Met een hele strakke broek aan. Tot aan de knieën. Heet dat niet een Nikkebokker? Heerlijk.

Er kwamen heel wat ‘kleerkasten’ voorbij. Van die opgepompte binken. Doorgaans heb ik een antipathie tegen alles waar heel veel spieren aan zit.
Sportschooltypes die hun armen een stukje van hun lijf hebben staan. Alsof er grote zweren onder de oksels zitten. Met glanzend gebruinde en gewaxte lijven.
Getverderrie.
En als die mannen dan een legging aan hebben, dan kun je me helemaal opvegen. Lelijk in het kwadraat. Spuuglelijk.

Maar als die sportschooltypes dan iets héél goed kunnen, dan krijg ik daar weer een zwak voor. Als ze met z’n tweeën een heel theater plat krijgen met uiterst moeilijke poses, standjes die nauwelijks te volgen en te bevatten zijn, en acrobatische bewegingen, tja. Dan ga ik om. Het was een beetje balletterig. Theatraal. En het was beheerst. Héél beheerst.

Bijna alles was leuk. ‘Was er ook een minpuntje dan?’ Yep. 2 Broertjes. Met trommels en kogels aan touwen. Ja goed. Het zal allemaal best heel circus-technisch verantwoord zijn hoor, wat ze deden. Maar ik kon me niet zo goed concentreren op de act. Ik zag alleen maar lang, vettig, plakkerig, gepermanent, dun haar. Mannen waarbij de overhemden dan nét iets te ver open staan. Zodat je de nét iets te witte gespierde borstpartij kon zien. Een afknappertje dus. Neh. Dat was het niet.

Maar verder… Complimenten hoor Ellen. Dat heb je goed voor elkaar.
Met je gebroken arm. Met je Glitter Gipsy Gips. En je negen(!) prachtige jurken. Ze stonden je allemaal goed. Op je mooie lijf. En zelfs als je bijna niks aan had, kwam je er óók goed mee weg. Met je mooie wasbordje. En je mooie benen. Met je goede kont. En je prachtige haar met keiharde krullen. Met je rode lippen. Met je aantrekkingskracht.  En je uitstraling. En je personality.
Met je torenhoge stiletto’s.

Dat heb jij héél goed voor elkaar.
Ik ben jaloers.

Over mij

Ferme vrouw | schrijft verhaaltjes | (Sinterklaas)-theater | docente | concerten | festivals | heimwee | wielrennen kijken | sushi | kaas | rosé & thee

RECENTE BERICHTEN

Kamp

Waar ik dus totaal niet aan gedacht had toen ik ging solliciteren op mijn nieuwe baan, was het feit ...

Twitter