Naar iets op zoek?

Broers- en zussendag 2014

Author:

boersenzussendag

Het is broers- en zussendag vandaag he?
Verschillende hashtags voor deze mooie dag. #broersenzussendag #broerenzussendag #broerzusdag en #broerszussendag.

Anyway. Wat houden we van onze broers en zussen!
En wat stonden de ‘enigstkinderen’ vandaag een beetje langs de lijn. Of mensen die wél een broers- of zussengevoel hebben, maar niet met hun echte broer of zus. Vriendinnen dus. Of vrienden. Of even en nichten.

Vanochtend al vroeg zijn er mensen via whatsapp gefeliciteerd door hun broer of zus, mét hun broer of zus. Eigenlijk feliciteerden mensen zich met zichzelf dus.

Ik zag ook veel broeders. Gildebroeders weliswaar…

Maar he! Broeders zijn broeders. Ze gingen een potje Koningschieten vandaag. Het was een leuke dag. Met veel zon. En bier.

Een bordje ‘zussen zijn vriendinnen voor het leven’.

Er kwamen 23 foto’s voorbij, waarvan 13 oude foto’s. Enig.

Op de bank, in bad, op het strand, op vakantie. Met een taart. Zwart-wit en kleur. Veel broers en zussen bedachten zich vandaag dat ze écht oud aan het worden zijn.
Een paar carnavalsfoto’s. Broers en zussen met hawaïbloemenslingertjes om hun nek. Rug tegen rug in de natuur. Heuvelzusjes. Ordinaire types met gouden kettingen en panterprintjurkjes. Heerlijk.

Voor het gemak vergaten we vandaag hoe deze broers en zussen elkaar vroegen waarschijnlijk liever kwijt dan rijk waren. Ruzies aan tafel. Aardappelen die rond vlogen. Vechtend op de bank over wie Pong mocht spelen op de Nintendo. Of Frogger. Gedoe over je oudere zusjes die langer op mochten blijven. Of jaloers op broers die wél op stap mochten in het weekend.

Maar meestal was het wél leuk. Lekker in je pyjamaatje met nat haar op de bank naar de Marmottenrace van Fred Oster kijken. Met een bakje chips. En een duim in je mond. Broeder- en zusterliefde. Want zo kan het ook.

Twee foto’s met vier broers en zussen. Negen foto’s met drie broers en zussen. 21 foto’s van duootjes. Koningskoppels. Alleen broers, alleen zussen of en combinatie. Alles was mogelijk vandaag.

Er waren ook zussen die vandaag hun overleden zusje herdachten. Mooi…
Vreselijk natuurlijk dat je je zusje moet missen, zeker op zo’n dag als vandaag. Gelukkig mooie herinneringen aan vroeger, en eeuwige liefde die altijd blijft.

Natuurlijk heb ik ook mijn telefoon en pc afgestruind naar een gezellige broers- en zussenfoto. Jammer dat er van mij en m’n broers alleen dronken lorren-foto’s bestaan. Héél jammer…

Maar oke. Ik hou evengoed van ze hoor.
Dronken of niet.

 

 

 

Loading Facebook Comments ...

Over mij

Ferme vrouw | schrijft verhaaltjes | (Sinterklaas)-theater | docente | concerten | festivals | heimwee | wielrennen kijken | sushi | kaas | rosé & thee

RECENTE BERICHTEN

Kamp

Waar ik dus totaal niet aan gedacht had toen ik ging solliciteren op mijn nieuwe baan, was het feit ...

Twitter