Naar iets op zoek?

De eerste sneeuw van 2014

Author:

sneeuw

Ja hoor. Het heeft gesneeuwd. En dat hebben we geweten!
Hoogtijd voor de statistieken.
Het begon vanochtend al heel vroeg. Of eigenlijk vannacht. Een foto van een strooiwagen met de tekst ‘respect voor de strooiers’.
Harm (wie dat ook moge zijn) kreeg van alle kanten veren in z’n reet. Gaaf. Want strooier is best een gevaarlijke baan als er niet gestrooid is.

Snel daarna, zo rond een uur of zeven, als de kleintjes wakker worden, veel foto’s genomen vanuit slaapkamers en woonkamers. Maar ook vanuit buiten.
Ik telde 32 foto’s van tuintjes, landschappen en vakantieparken in de sneeuw. Echt. Prachtig.

Sommige mensen riepen dat het jaar nu écht compleet is, zo met die mooie sneeuw. Ik zag iemand die ehm… ik denk 12 paraplu’s en parasols in zijn tuin heeft gezet. Om de tropische planten te beschermen. Die kunnen we ook niet aan hun lot overlaten, toch?
Verder een anti-slipcursusfilm. Zou ik ook eens moeten doen.
Oh. En het Winterparadijs kon vandaag pas om 14 uur open ivm instortingsgevaar. Heel veel brandweer. En heel veel toestanden. Maar het is goed gekomen.

Gelukkig maar.

Kindjes in pyjama voor het raam wilden maar al te graag naar buiten. Eerste stapjes in de sneeuw. Allemaal leuk en aardig. Tot ze bedachten dat het toch eigenlijk best koud was, die sneeuw…
De grotere ukken gingen natuurlijk meteen aan de slag. Er kwamen 5 ‘Olafs’ voorbij. Ik wist niet wat of wie Olaf was natuurlijk. Tot ik ging googlen. Olaf is een sneeuwpop (ja, duh) van Walt Disney. Enig. Vijf kids dus, met een eigen Olaf.
Een filmpje van een zingend kind: ‘ Zullen we een sneeuwpop maken’? (Dat hoort ook bij Olaf). Echt. Om te smelten.
Gelukkig werd ik daarna 4 keer getrakteerd op de ‘official Olaf-video’.

Opdat wij nooit vergeten.

41 (!!) kindjes in de sneeuw. 9 sleetjes. 1 slee-parking, 19 sneeuwpoppen, 1 familieportret inclusief opa/oma/hond/sneeuwpop en een aantal kids.
Over honden gesproken. Natuurlijk! 5 honden in de sneeuw. 9 foto’s.

Iglo’s. En ehm… bulten sneeuw. Met veel fantasie is er best een sneeuwman in te ontdekken. Verder hebben 2 papa’s winterbanden onder de auto gelegd. En 1 stoere meid heeft hem geholpen. Met een roze mutsje en sjaal in de garage. Dat wordt er eentje, later. Een winterbandenkoningin.
Twee mensen hebben op een snowboard gestaan vandaag. 1 in Eindhoven op Strijp S in échte sneeuw. En 1 indoor. Das ook echte sneeuw. Maar dan nep.

Ik zag een ontroerende foto. Van een jongetje wat echt KEIHARD aan het werk was. Helemaal in z’n eentje. In een mooi landschap. Het moest een sneeuwpop worden. Daar zit heel wat bloed, zweet en tranen in. Prachtig.

De hashtag #winter en #Wonderland waren niet van de lucht.
Veel, héél veel wandelingen. Inclusief bier en chocomel.

Prachtig was het. Die sneeuw en jolijt en alles.
Dank jullie wel.

Loading Facebook Comments ...

Over mij

Ferme vrouw | schrijft verhaaltjes | (Sinterklaas)-theater | docente | concerten | festivals | heimwee | wielrennen kijken | sushi | kaas | rosé & thee

RECENTE BERICHTEN

Kamp

Waar ik dus totaal niet aan gedacht had toen ik ging solliciteren op mijn nieuwe baan, was het feit ...

Twitter