Naar iets op zoek?

Eerste en tweede kerstdag 2013

Author:

kersts

Wat was het gezellig he?

14 mensen wensten iedereen een zalig/vrolijk/gezellig/fijn/warm of Merry Christmas.
Er kwamen 3 videoclipjes voorbij met kerstliedjes, 2 foto’s met kerstbomen en gezinnen, 2 foto’s met kerstbomen en een hond, 1 foto met een kerstboom en een konijn.

Iemand ging heel vrolijk met nieuwe sterrenpanty’s de deur uit, maar daar kwam natuurlijk snel een ladder in. Er ging ook iemand op z’n muil, die nu een hele vieze modderbroek aan heeft. En er zat nog niet eens zo heel veel alcohol in geloof ik. Ik zag kerstwantjes, kerstpantoffels en niet ál te comfortabele kerstpumps. Die 11/2 seconden aan bleven. Even. Om de deur open te maken.

3 foto’s van kadootjes, ergens staat de rozenstruik al in bloei.
Een fietser maakte een repro van de ‘ronde van de eenzame kerst’. Mooi!
Sommige mensen gingen oma een verrassingskerstgroet brengen, waar ze natuurlijk héél blij mee was.

En wat hebben we veel gegeten he?
Het volgende kwam voorbij:
2 foto’s van kerstontbijtjes, 2 foto’s van kerstlunches en 8 foto’s van de mise en place van allerlei lekkers.
Chocomel, véél bieren en véél wijnen. Worstenbroodjes. Beef Wellington, Roast Vegetables, aardappelgratin, rondo du farmeur de côle met boule au viande hachee et lardons de jambon fumée. (dat is volgens mij gewoon boerenkool met hachee en gerookte ham, maar terecht; op z’n Frans klinkt dat nét met iets meer ehm.. cachet zeg maar).
Aardbeientaart met échte eclairs, konijn, cookies, tiramisutaart, zelfgemaakte frietjes, kaasplank. Aardappelkroketten, vis, garnalencocktails, apfelstrüdel met ijs en slagroom. Dan nog een stuk of 5 foto’s met iets ondefinieerbaars. Iets waarvan ik niet precies kon zien wat het was. En ook niet kon raden.

Ik zag 11 foto’s van tafels, al dan niet met gezinnen, vrienden of familie. Er was 1 gezin wat om 17.00 uur nog moest bedenken wat er op tafel kwam, maar toch om 18.00 uur een prima kerstdiner in mekaar geflanst had.

En dan was er nog een nieuw fenomeen. Maar liefst vier (!!!) winterbarbecues zijn voorbij gekomen. Winterbarbecues! Dus. Buiten. Gelukkig was het niet zo héél koud. Maar het is dus wel hip. En happening.

Ik denk dat er 1.947.842.980 calorieën voorbij gekomen zijn. Heerlijk.

Gelukkig zijn er nog 13 foto’s voorbij gekomen van wandelingen, wandelroutes, hei en natuur.

Er waren gisteren en vandaag 4 mensen jarig en 1 persoon (nou ja ik denk 2) vierden hun huwelijksdag.
Ik heb ook een zandkasteel voorbij zien komen. En een Beach club.
Veel foto’s van kaarslicht.

En nu is het al een half uur rustig. Ik denk dat iedereen zit te eten. Of aan het uitbuiken is. Op de bank. Met ‘Home Alone’ zoveel. Of ‘a Christmas Carol’, of ‘Elf’. Nou ja. Noem een kerstfilm en hij is op TV.

Het was een leuke kerst zo te zien.
Op naar Oud en Nieuw.

Loading Facebook Comments ...

Over mij

Ferme vrouw | schrijft verhaaltjes | (Sinterklaas)-theater | docente | concerten | festivals | heimwee | wielrennen kijken | sushi | kaas | rosé & thee

RECENTE BERICHTEN

Kamp

Waar ik dus totaal niet aan gedacht had toen ik ging solliciteren op mijn nieuwe baan, was het feit ...

Twitter