Naar iets op zoek?

Kerstavond en the day before.

Author:

kerst

We gingen weer lekker helemaal los met z’n allen.

Hou je vast.
6 mensen hebben boodschappen gedaan en ervoeren dit als ‘druk’, ‘ te druk’ of ‘ viel niet tegen’. Iemand vertelde over flauwvallende mensen.
Veel foto’s van schaatsbanen. Die van Oirschot is dit jaar overdekt. Veel kids op schaatsen en botjes. 1 gebroken arm.

De schaatsbaan van Oisterwijk is zelfs gesloten vanwege geluidsoverlast. Bijzonder flauw overigens. Die paar dagen in het jaar…
Veel, héél veel kerstige foto’s. Mensen in de sneeuw (Dat was natuurlijk niet in Nederland maar ja, ik ga ook international op FB he?)

Een Playmobile kerstgroep, kerstballen, kaarsjes, honden met kadootjes, kinderen met kerstmutsen, honden met kerstmutsen. Gezinnen met een kerstboom gemaakt bij een heuse fotograaf, gezinnen met een kerstboom maar dan gewoon thuis.

Gelukkig ook nog een paar kerstbomen. Een zelfs op 3 hoog. Met een veren piek. Daar hou ik van. En verder natuurlijk een prachtig hertengewei opgeleukt met rode glitterslingers en kaarsjes. Een uniek tafereel. En dan te bedenken dat datzelfde gewei met carnaval ook weer gewoon voorbij komt. Dezelfde persoon had ook een liggende kerstboom. Met kapotte ballen. Ik weet niet precies wáár het mis ging.

Eindhoven Airport deelde kadootjes uit, de bloemist van Oostelbeers heeft 15% korting op de kerstentourage (dat is ook niet zoveel, toch? Maar dat terzijde)
Twee iemanden zitten onwijs in de zenuwen of hun kind een kerstkind gaat worden. Iemand had een kater. Zeven foto’s van televisieschermen met daarop Serious Request. Je zou er bijna diarree van krijgen.

Kerst met Linus. Ja, ik weet niet wat het is maar het is tearjerking en geliefd bij een paar moeders. Vier lijstjes met favoriete albums van 2013.
Elf mensen maakten zich op voor kerstavond. Mooie kapsels en kleedjes. Nieuwe liefdes.

Albert Heijn heeft per ongeluk gezegd dat er 0,75 liter Grand Marnier in een recept moet. Maar dat moest eigenlijk 75 milliliter zijn. Scheelt een paar borrels. Maar dan heb je ook wat. * hik *

45 kerstwensen. Dat is veel. Foto’s, filmpjes, opgemaakte teksten, of gewoon als ‘geschreven status’. Deze kerst kan niet meer kapot.

En verder natuurlijk eten. Heel veel eten. Beschuit met muisjes, kerststollen, vijf foto’s van gedekte tafels, 1 garnalencoctail, een rollade, een toetje, 12 duiven in de koelkast, wijnen, bieren, chocomel, kerstkransjes, koekjes en natuurlijk… zes gourmets.

En dan te bedenken dat het nog niet eens eerste kerstdag was gisteren.

Benieuwd naar de statistieken van vandaag.

Rest mij nog jullie allemaal een APWOYO KARAMA te wensen. Dat is Oegandees. Ik hoop dat het ‘een fijne kerst’ betekent. Of zoiets.

Loading Facebook Comments ...

Over mij

Ferme vrouw | schrijft verhaaltjes | (Sinterklaas)-theater | docente | concerten | festivals | heimwee | wielrennen kijken | sushi | kaas | rosé & thee

RECENTE BERICHTEN

Kamp

Waar ik dus totaal niet aan gedacht had toen ik ging solliciteren op mijn nieuwe baan, was het feit ...

Twitter