Naar iets op zoek?

Kerstballen en Pieken.

Author:

piek

Kerstbomen, ballen en pieken.
Hoog tijd voor de statistieken.

Ik ga terug naar 3 december. Want toen is het begonnen, op mijn timeline.
3 December mensen. Dat is vrij vroeg. Maar toen kwam de eerste kerstboom voorbij. Iemand die écht niet kon wachten.

Toen werd het heel even stil. En dan, het weekend na Sint, barstte de spreekwoordelijke kerst-hel los.

86 (!!) foto’s van kerstbomen, met én zonder pakjes. Nieuwe trend: Kerstbomen van hout. Recht uit een Woonmagazine. Steigerhout. White-washed. Er kwamen er geloof ik 8 voorbij. Zelfgemaakt, zelf laten maken, of zelf gekocht. Het zijn eigenlijk gewoon houten planken, in de vorm van een kerstboom aan elkaar getimmerd. In sommigen hangen ballen, maar de meesten hebben plankjes, waar dan iets op staat. Iets zogenaamd Brocants. Iets Riviera Maison-achtigs. Woorden als ‘love’, ‘christmas’, ‘snow’ en ‘warm’ uit hout gezaagd. Of op een schoolbordje geschreven, omlijst met een gouden profielrandje. Met een sisaltouwtje eraan. Of een strikje van ruitjeslint.
Verder gelukkig veel gewone, groene kerstbomen. Met dit jaar veel gekleurde ballen en lampjes. Itchy Kitchy. 9 Bomen die door kindjes zelf zijn aangekleed, of waar de decoratie op de kleuterschool of het KDV gemaakt is. Enig.

Oké.

Er kwamen nog kerst-tafereeltjes voorbij. Sneeuwlandschapjes met huisjes die verlicht zijn en mini-kerstboompjes erin. Op het dressoir. Met watten. Véél watten. (dat moet dan sneeuw voorstellen he?). En gitters. Ook veel glitters. En ik zag prachtige kransen. Twaalf om precies te zijn. Aan de voordeur of gewoon, op tafel, met een dikke kaars in het midden.
Slechts 2 foto’s van kerststalletjes. Ik denk dat ze niet meer hip zijn.

1 Persoon ging met z’n vader houtjes kloven, om er met Kerst warmpjes bij te zitten. Ik zag 4 filmpjes van kindjes die kerstliedjes zongen, al dan niet van you-tube getrokken. Drie mensen zijn de afgelopen 1,5 week naar een kerstmarkt in Duitsland geweest. Vier mensen zijn al bezig met Serious Request, ook een kerstige aangelegenheid natuurlijk.

5 ‘Kerst in Vogelvluchten’; collages van verschillende foto’s van de entourage van het huis, of van Kerst in het algemeen.
Slechts 1 kat met een muts. Nee. Huisdieren met kerstmutsen is ook uit, geloof ik. Vorig jaar waren dat er véél meer.
1 Rudolph. Met sneeuwvlokken.
1 Kerstboom met levende decoratie. De parkiet zat erin.
3 ijstaarten, te winnen bij Nice and Ice, de lokale ijssalon die natuurlijk in december geen zak te doen heeft en met deze actie wat gratis reclame wil maken. Twee bedrijven met ludieke acties om ons in kerststemming te brengen.

Wat losse hertjes, kerstkransjes, kerstcupcakes, natuurlijk de onvermijdelijke plateautjes met kaarsen, waxinelichtjes, kandelaartjes, waxinelichtjeshouders en andere sfeermakers.

Eén geweldige videoclip, met een supermooi kerstnummer. (Binnenkort op Spotify). *Unkh mensen. Hou het in de gaten!*

Mooie foto’s van Oirschot en het winterparadijs (Wat er nog niet staat maar wat er dus na veel vijven en zessen tóch gaat komen). Zes kerstanekdotes. I love it.

Er kwamen ook wat dubieuze teksten voorbij. Een viooljuf vroeg haar student wat ze voor kerst vroeg. Het antwoord was: een grote hakbijl, een zwarte plastic zak en een friteuse. Gelukkig was dat in een ander land. No worries.

En verder een linkje naar een site. Tekst: ‘Hoe herken je een winterdepressie?’
Misschien iets voor de 4 mensen die aangaven toch wel een stressfactortje te voelen.

Gelukkig voerden de pais en vree de boventoon.

En ik heb inmiddels al twee kerstkaarten binnen. Gewoon. Door de brievenbus.

Loading Facebook Comments ...

Over mij

Ferme vrouw | schrijft verhaaltjes | (Sinterklaas)-theater | docente | concerten | festivals | heimwee | wielrennen kijken | sushi | kaas | rosé & thee

RECENTE BERICHTEN

Kamp

Waar ik dus totaal niet aan gedacht had toen ik ging solliciteren op mijn nieuwe baan, was het feit ...

Twitter