Naar iets op zoek?

Koningsdag 2014

Author:

koning

Wat was het weer leuk he? Op TV.

Maar ook op facebook was het weer Oranje. ‘Wie maakt ons los;’ dat was wel de meest gelezen zin geloof ik. Want we togen weer massaal naar de oranjemarkten, vrijmarkten en terrasjes.
De Engelse Koningshuisslogan ‘Keep Calm’ is inmiddels ook op oranjegebied ingetreden. Vooral de ‘Keep Calm & wear Orange’ deed het goed. Drie keer kwam hij voorbij op de timeline.

Zes mensen gingen op vakantie. Ijsland, Londen, Lanzarote en nog wat ‘bestemmingen onbekend’. Ik weet niet wat die mensen allemaal gaan doen, maar ze missen een hoop.

Tien mensen (ze zullen wel in het onderwijs werken) moesten op FB even aankondigen dat ze vakantie hadden. Heerlijk.

Gisteren en vandaag weer volop verslag over Koningsnacht en Koningsdag. Vijf mensen gingen ergens optreden. Drie keer kwam het programma van het Oranjecomité van Oirschot voorbij.

Twee mensen riepen ‘Leve de Koning’ en plaatsten een leuk fotootje van de Altijd Ontspannen en Vlotte WimLex. Twee mensen wensen iedereen een fijne Koningsdag.

Een grote bak met oranje kleding en entourage. Succesvolle bezoeken aan de oranjemarkt. Mooie platen en boeken zijn aangeschaft. Net als puzzels, voorleesboekjes, knuffels en spelletjes. Hier waren tig foto’s van. Kids op kleedjes en moeders op ietwat onhandige stoeltjes.

Zes voetjes met keurig gelakte nageltjes. Een prinsje. Koek Appen. Veel, héél veel foto’s van gezelligheid in de dorpen en steden.

Zes oranje fietsjes. Negen oranje geklede mensen, drie mensen met kroontjes (al dan niet gephotoshopt), een foto met heel veel oranje medailles. Oranjetompouzen, oranja, oranjebitter, veel bier, veel wijn en veel bitterballen.

Ik weet niet zo goed waarom maar ook kwam er een foto van wortels voorbij. Wortels ja. Die zijn ook oranje natuurlijk. Dus telt mee.

Vijf vlaggen die uit hingen. En ja. Ik heb hem zelf ook uitgehangen. Voor het eerst dit jaar. Met dank aan papa voor het bevestigen van de vlaggenstokkenhouder.

Ik ben nog op zoek naar een wimpel. Iemand?

Het leukst waren natuurlijk de drie AAA-tjes, die op de valreep toch mee mochten met hun ouders. In ietwat tuttige jurkjes. Enig. Ik hou er van.

De vrijmarkten zijn afgelopen. De vlaggen kunnen weer naar binnen.

Leve de Koning. Hoezee. Hoezee. Hoezee.

 

 

Loading Facebook Comments ...

Over mij

Ferme vrouw | schrijft verhaaltjes | (Sinterklaas)-theater | docente | concerten | festivals | heimwee | wielrennen kijken | sushi | kaas | rosé & thee

RECENTE BERICHTEN

Kamp

Waar ik dus totaal niet aan gedacht had toen ik ging solliciteren op mijn nieuwe baan, was het feit ...

Twitter