Naar iets op zoek?

Moederdag 2014

Author:

moeder

Liggen ze weer in bed, de kids? Mooi. Dan gaan we over tot de statistieken.
Wat waren ze lief he, vandaag. Er is geknutseld en gezongen. Om over de gedichtjes maar niet te spreken. En soms had het heel wat voeten in aarde, maar er zijn ontbijtjes gemaakt.

Want daar begon het mee vandaag. Nog voor dag en dauw, waren de kids al niet meer te houden. Stiekem naar beneden. Voor ontbijtjes. En niet zomaar ontbijtjes he? Nee SUPER-ontbijtjes. Met versgeperste jus. Met keurig gedekte tafels. Of ontbijt op bed. Met moeders die niet beneden mochten komen voordat de kids klaar waren met ruzie maken en rommelen om het zo feestelijk en compleet mogelijk te maken. Met gedichtjes, en kadootjes. Met croissantjes. Met wentelteefjes en salade en aardbeien gedoopt in chocola en alles.

Kadootjes dus. De lokale bloemist postte foto’s van vele prachtige bossen bloemen die dit weekend verkocht waren. Waauw.

Een kind had een mooie ‘mama’-tattoo laten zetten. Keistoer kind is dat. Keistoere moeder ook trouwens. Een fotocollage, bloemen (heel veel bloemen). Chocolaatjes, badschuim en parfum. En op een kinderdagverblijf is een heuse CD opgenomen met liedjes door de kids gezongen. (leuk voor in de auto; schat ik zo).

Nou en toen de ontbijtjes eenmaal genuttigd waren, was het natuurlijk tijd voor aktie. Het weer zat niet mee, dus werd er binnen gespeeld. Menig kinderparadijs is voorbij gekomen. Kinderen hebben krabbenpoten leeggegeten. Sommigen gingen spelletjes doen en er is ook ergens een Volkswagenbus-race gehouden. Gewoon op tafel he? Met mini-volkswagenbusjes. Papa vond het ook leuk. Dan zijn er nog mensen met moeders en oma’s naar Floralien geweest. En naar Rotterdam. Want daar kwam de Dalai Lama.

Tja en dan is het weer gauw etenstijd he? Moederdagmenu’s te over. Asperges (want daar houden moeders van) met eitjes en ham. En pannenkoeken. Want als je bij het Pannenkoekenhuis ging eten, kregen de moeders een doos bonbons. (Want daar houden moeders van). Er waren trouwens ook moeders niet thuis op moederdag (hoe kan dat nou??) Maar ja, die moeders weten toch wel dat hun kids enorm van ze houden. Zeker als ze met papa een 7-gangendiner maken, en ook nog eens wat bewaren!

Er zijn ook mensen die geen moeder meer hebben. Voor hen was moederdag niet zo leuk. Er zijn ook mensen die voor het eerst moederdag vierden. Bijzondere gebeurtenissen.

Tussendoor nog 20 grappen over Conchita Wurst. Maar dat is geen echte moeder. Want echte moeders hebben geen baard. Dus die tellen we vandaag niet mee.

Moeders. Ik hoop oprecht dat jullie een leuke dag gehad hebben. Maar ik denk dat dat wel goed gekomen is!

Met dank aan jullie lieve kinderen. Wat zijn ze schattig he?

Loading Facebook Comments ...

Over mij

Ferme vrouw | schrijft verhaaltjes | (Sinterklaas)-theater | docente | concerten | festivals | heimwee | wielrennen kijken | sushi | kaas | rosé & thee

RECENTE BERICHTEN

Kamp

Waar ik dus totaal niet aan gedacht had toen ik ging solliciteren op mijn nieuwe baan, was het feit ...

Twitter