Naar iets op zoek?

Nederland – Australië: 3-2

Author:

ned-australie

Vanochtend begon het al vroeg. Een paar foto’s van kids met oranje shirtjes. In totaal heb ik 21 kinderen voorbij zien komen. De leeftijd varieerde van 0 tot 18 jaar.
Daarnaast ook nog tig volwassenen. Van 18 en ouder. Een vrachtwagenchauffeur had zijn vrachtwagen al in alle vroegte uitgedost met oranje entourage.

Iedereen lijkt in de ban.

Al voor de wedstrijd begon heb ik wel 13 aankondigingen gezien van mensen die ‘er klaar voor waren’. Kreten als ‘Go Dutchies’ en ‘Zet ‘m op’ waren niet van de lucht.

Twee kroegen serveerden een heerlijke WK-burger en maakten reclame voor de wedstrijd op groot scherm.

Veel oranjefoto’s. De knuffelauto is 3 keer voorbij gekomen. Twee foto’s van 2 mensen die aan ‘Persieing’ deden. In een Roy Donders Juichpak welteverstaan.

Het commentaar op de 5 doelpunten van de vorige wedstrijd tegen Spanje is ook weer even uit de kast getrokken. Een collega wilde ‘goalen’ zien. Nou… wij ook!

Mensen keken in hun tuin, die compleet oranje gemetamorfoosd was. Veel foto’s van feestende mensen bij elkaar. In huizen en tuinen en cafe’s.
De wekelijkse verschieting en wandelavondjes zijn ivm het voetbal opgeschort naar een ander tijdstip.
Er was ook iemand die zat te kijken met de gymleraar van Memphis Depay. (Die overigens van PSV is. Nog wel. Wisten jullie dat? Ik niet!)

Ook de dieren moesten het ontgelden. Er zijn, echt waar, twee vogelkooien gesignaleerd die de Nederlandsche Vlag hadden uithangen.
Een hond met manen van een leeuw. Erg grappig. Maar ook een hond met een toeter om z’n nek.

De zogenaamd grappige foto’s waren natuurlijk ook van de partij. Australische verkeersborden met de vliegende van Persie. ‘Meanwhile in Australia’ (een foto van Australische voetbalfans, maar dan op z’n kop) en de ‘Suckaroos’.

Ik ben er bijna klaar mee. Ze moeten héél grappig zijn, wil ik er nog om lachen.

Mooie foto’s ook. Van lege snelwegen en perrons. Van Wimlex en Maxima.
En blije mensen met een Volkswagenbusje (à la Yvon Jaspers) op vakantie die het met een beetje wifi en een smartphone moesten doen. Oh Romantiek.

Zo. En nu maar even kijken of Spanje kan winnen. Want dat is de bedoeling, geloof ik.

Loading Facebook Comments ...

Over mij

Ferme vrouw | schrijft verhaaltjes | (Sinterklaas)-theater | docente | concerten | festivals | heimwee | wielrennen kijken | sushi | kaas | rosé & thee

RECENTE BERICHTEN

Kamp

Waar ik dus totaal niet aan gedacht had toen ik ging solliciteren op mijn nieuwe baan, was het feit ...

Twitter