Naar iets op zoek?

Sint. Hij was nog niet wég…. 2014

Author:

sint

Nog geen dag was hij weg. Of eigenlijk… hij wás nog niet eens weg. En toen verschenen de eerste kerstbomen al op FB.

Ho Ho Hoogtijd voor de Statistieken!
Op vijf december, jawel, echt waar, stonden er 3 kale kerstbomen op mijn tijdlijn. Groen. Zonder lampjes of ballen. Ik was in shock. Zouden we niet eerst die beste Sinterklaas even uitzwaaien?

Zaterdag ging het al los. Overdag zag ik al 13 foto’s van kerstbomen in volle glorie. Mijn favorieten zijn wel de zogenaamde ‘metamorfosefoto’s’. Dat zijn foto’s van voor en na. Een kale boom, en dan een uur later en compleet opgetuigde versie.
Er waren boompjes van 20 centimeter, tot 2.10 of groter. Niet iedereen zet de maten erbij. Das jammer. Want size DOES matter. Dat kon ik zien aan het best bijzondere kerst-accessoire van Kim Holland.

Er kwamen zaterdag 2 Kerstmannen voorbij. En een Mechelse HERDER was komen aanlopen. (*Lien lacht om haar eigen grapje*)

Drie gezinnen en/of setjes zijn gisteren in de Winter-Efteling geweest, wat resulteerde in ongeveer 8 foto’s. Unkh (ga ze zien!) heeft de X-mas versie van ‘Watercarrier’ nog een keer online gezet. Mooi!
Vijf foto’s van het pittoreske, prachtig verlichte Oirschot. Enig.
Drie kransen voorzien van kerstballen en andere glimmende accessoires aan voordeuren.
Een hangende boom. Een houten boom. Een rockende Kerstman-film. Een bijzonder karige boom. Zielig eigenlijk. Weinig zijtakken en slechts 3 ballen en 1 ketting.

Reclame van Jumbo, geheel en al in kerstsfeer, en we kunnen allemaal naar ‘Het Grote Kertbal 014’ op 19 of 21 december. Gezelligheid alom, Sing Along!

Bier was er ook. Veel bier. Wat dat met kerst te maken heeft weet ik ook niet. Maar als het in een glas zit met een kerstbel erop, dan telt het mee he?

Gelukkig hebben ze bij OB in Oirschot nog gewoon eigengebakken gevulde speculaas mét amandeltjes bij de koffie.

Gisteren toen ik in de vrieskou van de kroeg naar huis fietste (de klassieker Middelbeers-Oirschot-Middelbeers) kwam ik 22 (!!) kerstbomen tegen. Zowel buiten als binnen. Het was volle maan en er was gestrooid. Ik vond het veel. Zeker als je bedenkt dat ik door een heel lang stuk moet met alleen maar boerderijen. De boeren zijn er dus ook vroeg bij dit jaar, met de gezelligheid.

Vandaag nog 1 kerst-dubsmash. Een paar mensen hebben hun omslagfoto aangepast met haardvuur en pittoreske dorpjes-foto’s. Twee mensen hebben hun profielfoto in X-mas aangepast. Enig.

Verder nog 16 kerstbomen. Prachtige exemplaren, werkelijk. Creatieve lui zijn jullie. Ook stomme hoor. Lelijke. Waar de lampjes met grof geweld in gepleurd zijn. Waar niet is nagedacht over compositie en stijl. Maar het gaat om het idee.
Ik zag een knuffel-eland-trofee. Ook met lampjes. Maar ik denk dat die nog niet helemaal goed hingen. Of misschien wel. In dat geval ook met grof geweld eromheen gepleurd.

Er was een kerstmarkt waar wasknijpers de hoofdrol speelden. En katten bij de kerstboom.

En… prachtig… een foto van een raampje met condens. Zoals het hoort. Waarschijnlijk gemaakt in een kroeg.

Ik zie het wel weer. Ik loop achter. Want bij mij staat nog niks. Bij Hans van Veen overigens ook niet. Ik ken hem niet. Maar hij stond wel in mijn tijdlijn.

‘Hans van Veen heeft hem nog niet staan’, stond er. Ik neem aan dat het over de kerstboom gaat.

 

 

Loading Facebook Comments ...

Over mij

Ferme vrouw | schrijft verhaaltjes | (Sinterklaas)-theater | docente | concerten | festivals | heimwee | wielrennen kijken | sushi | kaas | rosé & thee

RECENTE BERICHTEN

Kamp

Waar ik dus totaal niet aan gedacht had toen ik ging solliciteren op mijn nieuwe baan, was het feit ...

Twitter