Naar iets op zoek?

Sinterklaas 2013

Author:

sinterklaass

Oké. Hóógtijd voor de statistieken.
Pfjoew. Het was haast niet bij te houden…

Waar zal ik beginnen?
Vanochtend.

Er waren 5 foto’s van kinderen met Sint of Piet op school. 1 Prachtig verhaal over een sjoelbak die nog even op de valreep bij oma gehaald moest worden omdat het pepernotensjoelen anders de mist in zou gaan.
Er liep een schimmel met piet door een straat. Prachtig. Jammer dat er geen Sint op zat…
Tussendoor nog 2 foto’s van 1 prachtige (maar wérkelijk práchtige) taart. Homemade en op naam. Waauw wat een kunstwerk was dat.

Toen kwam er een stormpje opzetten waardoor 3 mensen hun trein niet meer gehaald hebben, en pakjesavond dus véél te laat begonnen is. Er werd gestrooid met screenshots en weerberichten. ‘Hoor de Sint waait door de bomen’, ‘Sintkracht 11’, ‘Hoor de Orkaan waait door de bomen’. De woordgrappen waren niet van de lucht.

Ergens voor etenstijd wilde iemand even laten weten dat ze haar twittervriendinnen hartelijk dankte voor de leuke presentjes én het magnifieke gedicht. Er kwam een levend cadeau voorbij. Een hondje. Aaaaaah hoe schattig was dat. Even later nog een konijn in de pan. Maar die moet denk ik voor het volgende feest bedoeld zijn…

Rond etenstijd kamen spanden gedekte tafels de Sintelijke Troon. Vier mensen hebben gefondued. (schrijf je dat zo??). Zes gezinnen hebben het gourmetstel aan geslingerd en 2 mensen aten erwtensoep.

Er kwamen 3 gedichten voorbij, niet allemaal éven creatief, maar ernstig goed bedoeld. Tussendoor maakten 3 bedrijven sublieme pakjesavond-reclame en werd ik nog even lekker gemaakt met een chocoladeletter of 4. Slechts één banketstaaf. (Is dat niet meer ‘hot’??).
Negen mensen wensten hun Facebookvrienden een fijne pakjesavond (of iets in die geest).

En toen…

Toen was het moment daar. Pakjesavond. Héél even was het rustig op de timeline. Maar dat duurde niet lang!

ZES EN DERTIG (!!) foto’s van kinderen met héél veel pakjes en meters kadopapier. Pakjes in een vrachtwagen, in de schuur, op zolder, voor de voordeur, in de kelder en gewoon, zoals het hoort, bij open haard of kachel. Tussendoor probeerde iemand z’n BMW te verkopen. En weet je wat? Het is Pakjesavond, dus je krijgt er de winterbanden en een flesje goedkope bubbeltjeswijn bij.

Eén kind poseerde gewillig tussen al de roze kadootjes (het was een meisje).

Vele bedankjes aan Sint. Kinderen die vermoeid van het uitpakken waren. Zoveel speelgoed dat ze eigenlijk niet goed meer wisten wát ze precies hadden gekregen en waar ze nou het eerst mee moesten gaan spelen. Een Wii, een elmo-muts, een kaasplank, spelletjes, goocheldozen, Furby’s, oldskool tollen, pyjama’s, sloffen, kaartjes voor Di-rect en Mainstreet. Je kan het zo gék niet bedenken. En bier. Véél bier. Vooral speciaal-bier. Ik denk dat menig vader daar wel aan toe was…

Oja. Er kwamen al foto’s van kerst voorbij.
Dat is natuurlijk NOT DONE he mensen? Zullen we de Sint even vriendelijk bedanken en uitzwaaien?

En hoe typisch… slechts één foto met ‘dag Sinterklaasje’.

Loading Facebook Comments ...

Over mij

Ferme vrouw | schrijft verhaaltjes | (Sinterklaas)-theater | docente | concerten | festivals | heimwee | wielrennen kijken | sushi | kaas | rosé & thee

RECENTE BERICHTEN

Kamp

Waar ik dus totaal niet aan gedacht had toen ik ging solliciteren op mijn nieuwe baan, was het feit ...

Twitter