Naar iets op zoek?

Vaderdag 2014

Author:

papa

Zo. Nu eerst een Bavaria.

Of een ander biertje. Want ja, vaders, jullie hebben je dag weer gehad he?
Veel vaders werden vanochtend verwend met een ontbijtje. Dat waren er zes, in mijn timeline.

Opvallend was dat ook maar liefst vier vaders ‘slechts’ een kopje koffie dronken.
Eén vader werd wakker met maar liefst 10 kinderen om zich heen. Hij kookte braaf een eitje voor ze. Maar hij vergat zichzelf. Dan cijfer je jezelf wel weg. Tja. Dan hou je héél verschrikkelijk veel van je kinderen. Ik kan niet anders zeggen. Het zou eigenlijk andersom moeten zijn natuurlijk. Maar 10 eitjes koken voor je vader… dat is wel heel erg veel.

Er waren veel kadootjes. Ik doe een greep: een nieuw lekker zacht zadel voor de fiets van pa, inclusief flitsende snelbinders. Ik zag een opgepimpt eierrekje voorbij komen. Vier gedichten. Zes pakketjes leuk ingepakt bier. Een zelfgemaakte stropdas. Een beker voor een kampioen van een vader.
Mooie vrouwen, maar dan van chocolade. ‘Chocolade Babes’ zijn dat. Enig.
Ik zag een op afstand bestuurbare helikopter en een prachtig prinsesje.

Na de lunch was het tijd voor actie. Veel vaders gingen een ritje op de motor, al dan niet met hun kind. Veel vaders keken hockey en voetbal. Sommige vaders waren te vinden op het ‘footvolley-tournooi’ in Oirschot. Nog meer vaders waren bij Hans Dulfer. Ook in Oirschot. Sommige vaders zaten in de kroeg. Weer andere vaders gingen naar Guus Meeuwis.

Een liefhebbende moeder maakte voor haar man (en vader van haar kinderen) een prachtige zomerkrans voor aan de deur. En er lag ook een moeder met vier kids in een hangmat.

Ik zag twee foto’s van knuffelende vaders met kinderen. En er waren 2 vaders die vandaag hun eerste vaderdag vierden. De schattigheid droop er natuurlijk vanaf. Zoals dat hoort.
Wacht maar. Tot ze 16 zijn….

Er werd gebarbecued en uit gegeten bij restaurants. Er werden ijsjes gegeten en er was ook een kind, die ‘vaderdag-leeghaaldag’ vierde. Hij beroofde zijn schoonvader nog wel. Van een fantastisch kitscherig koekblik. Ik ben jaloers.

Nou vaders. Jullie kunnen je lol weer op.
En nou gauw naar Frankrijk – Honduras!

Loading Facebook Comments ...

Over mij

Ferme vrouw | schrijft verhaaltjes | (Sinterklaas)-theater | docente | concerten | festivals | heimwee | wielrennen kijken | sushi | kaas | rosé & thee

RECENTE BERICHTEN

Kamp

Waar ik dus totaal niet aan gedacht had toen ik ging solliciteren op mijn nieuwe baan, was het feit ...

Twitter