Naar iets op zoek?

Het heeft ook voordelen hoor.

Author:

Hee, hoe gaat ie?  Ja goed hoor. Ik ben gewoon thuis, ja.
Inderdaad, doodsaai. Veel poetsen he? Ik heb de kiet inmiddels al vijf keer gehad. Moet nu eigenlijk boven aan de gang. Geen zin in. Nergens zin in. Kom niet eens toe aan verhaaltjes schrijven. Jij?

Nee. Ja, ik heb de kasten wel al uitgeruimd. Veel weggegooid ook. Of nou ja, klaargezet voor de kringloop. Als die weer open is. Goede, mooie spullen hoor. Maar ik wil geen ballast meer. Hoe is het met jullie pa en ma?

Ja bij ons hetzelfde. Ik bezoek ze af en toe. Niet te vaak en ook netjes op anderhalve meter. Mama heeft weer worstenbrood gebakken he? Traditie met Kerst. Ja het gaat wel goed hoor, met ze. Ze zeuren niet, doen hun dagelijkse wandelingetje. Klussen in en om het huis ook. Net als iedereen. Eigenlijk doen ze het heel goed. Nog Netflixtips?

Ja, die heb ik al gezien ja. Ik heb zowat alle leuke Netflix al gezien trouwens. Ik kijk eigenlijk alleen maar met Lief. Maar hij vindt aan heel veel niks aan. Dus dan kijken we drie afleveringen en dan stoppen we weer. Overweeg nu Videoland. Ben jij gewoon aan het werk? Vanuit thuis bedoel ik?

Ja, ik moet eigenlijk wel lessen voorbereiden voor na de vakantie. Ik kom er niet toe. Ik heb last van uitstelgedrag. Geen zin. Niet gemotiveerd en ook niet geïnspireerd.
Komt wel hoor, als de kerstdagen geweest zijn. Ga jij nog wat doen met Kerst?

Oh ook niks nee. Ja, Lief heeft de kids. Dus we zijn samen. Pa en ma gaan naar m’n broer. Wel fijn dat er geen kerstdinerstress is. Wij eten wat de kinderen graag hebben. Ze mogen kiezen. Dat is voor de ene witte macaroni met cheap-ass saus van de AH. De rest wil stamppot.
Klopt. Ze lusten geen friet. Ik snap het ook niet. Verder nog wat beleefd?

Nee, geen verhaal verder. En ook geen nieuws. Of ja, ik kreeg een brievenbuspakketje. Gisteren eentje en vorige week eentje. Dat zijn dan de hoogtepunten van de week, zeg maar. Met de liefde ook alles goed?

Ja, met de liefde gaat alles goed hoor. We kunnen elkaar goed hebben gelukkig. Geen grote ruzies. We hebben geleerd hoe we sushi moeten maken. Dat is heel veel gedoe en duurt heel lang. Dus avondvullende programma’s. Je moet een keer komen proeven. Als het weer mag. Wel goed voor de spaarrekening he?

Nou! Echt wel. Geen weekendjes, geen uit etentjes. Kun je nagaan hoe vaak we normaal gesproken gaan lunchen of in het café zitten. Ik mis het. We moeten het echt snel gaan inhalen hoor.
Snel weer naar het terras. Zin om te zwaaien naar Rineke en Theeke.

Ik ga even m’n haar wassen. Is lang niet gebeurd. Maar ja, als je niemand onder ogen hoeft te komen, hoeft dat ook niet he?
Het heeft ook voordelen hoor.

Fijne dag nog.
Ja, ik ook van jou!

ferme vrouw | schrijft verhaaltjes | docente Nederlands | concerten | festivals | hypnose | wielrennen kijken | sushi | kaas | rosé & thee


Related Entries

Gekke Henkies
Potje janken
Op afstand
en… actie!
Hoera, ik sta voor de klas!
Heel stil
Loading Facebook Comments ...

Over mij

Ferme vrouw | schrijft verhaaltjes | (Sinterklaas)-theater | docente | concerten | festivals | heimwee | wielrennen kijken | sushi | kaas | rosé & thee

RECENTE BERICHTEN

Kamp

Waar ik dus totaal niet aan gedacht had toen ik ging solliciteren op mijn nieuwe baan, was het feit ...

Twitter