Naar iets op zoek?

Met m’n hoofd op TV.

Author:

Vandaag kreeg ik in mijn mail een ‘ongewoon verzoek’. Die krijg ik wel vaker. Maar deze was er wel eentje waar ik om moest lachen.
De mail kwam van een programmaontwikkelaar. Ze heeft programma’s ontwikkeld als ‘DNA Onbekend’, ‘Freeks Wilde Wereld’ en ‘Maestro’.
Ze is nu aan het onderzoeken of er ‘markt’ is voor een Tv-programma over heimwee bij volwassenen.

En voor wie het nog niet wist; ik heb heimwee. Gruwelijke, ziekmakende heimwee.

Ik zuchtte diep. Ik heb een paar jaar geleden het heimwee-verhaal gelaten voor wat het was. Na de Linda en de Volkskrant vond ik het welletjes.
Toen mailde VROUW voor een artikel. Ik heb het geweigerd. Ik was er wel klaar mee.
Ik had al bedacht dat ik ook hier niet op in zou gaan.
Een televisieprogramma. Met met m’n hoofd op TV? No way.

De programmaontwikkelaar had ook m’n voicemail ingesproken. Een doortastend type. Wel een leuk type trouwens.

Maar ik ben toch nieuwsgierig. Ik ben wel benieuwd naar een Tv-programma over heimwee. Omdat ze in de oriënterende fase zit en ik haar misschien kan helpen, maar ook andere heimweebondgenoten heb ik haar toch maar gemaild. Dat ze me ’s avonds terug mocht bellen.
‘Ik ga gewoon even luisteren’, dacht ik nog. ‘En ik kom niet met m’n hoofd op TV’.

We zaten bijna een uur aan de telefoon. Ze stelde vragen en ik gaf antwoord. Ze vroeg of ik er veel last van heb. En hoe dit zich dan uit. En wanneer ik voor het laatst op vakantie ben geweest. En of ik weet waar het vandaan komt. En hoe het komt dat ik geen zin heb in vakantie. En hoe dat ging toen ik nog een man had. En over vroeger, toen ik nog met m’n familie op vakantie ging. En hoe dat dan zou moeten als ik een ooit partner zou krijgen. Ik gaf overal braaf antwoord op. Ze moest vaak lachen. En ze zei vaak ‘Goh…’

Ze vroeg ook of ik er nog aan wat ging doen.
En toen vertelde ik van de hypnosejuf. Dat die me enorm geholpen heeft (en nog!) met afvallen. Maar dat ze ook mensen van hun heimwee af kan helpen. En dat ik heel vaak overweeg om me te laten behandelen door haar. Maar dat ik de noodzaak nog niet echt ervaren heb en dat ik daarom nog geen actie heb ondernomen.
Kijk. Het doel van afvallen is leuk. Dat is een prettig vooruitzicht, namelijk: dun zijn.
Het doel van heimwee oplossen niet. Dan zou ik op vakantie kunnen. En dáár moet ik niet aan denken.

Het was een leuk gesprek.
En toen vroeg ze of ik mee wilde werken aan een filmpje voor het programma. Ze benadrukte nog dat die opnames nooit zou worden uitgezonden. Het zou gebruikt worden om naar omroepen te sturen. Een promo-aflevering.
Het enige wat ik moet doen is de vragen beantwoorden.
Maar dan voor de camera.

Ik heb toegezegd.
Omdat ze zo leuk is en omdat we zo gezellig gekletst hebben. Om haar vooruit te helpen. En omdat het gewoon grappig is en ik ook wel nieuwsgierig ben.
Ik ga voor een camera vertellen hoe de vork in de steel zit, heimwee-technisch gezien.

Misschien komt er wel een heimwee-programma op TV. Ooit.
Maar niet met mij hoor. Maak je geen zorgen.

ferme vrouw | schrijft verhaaltjes | docente Nederlands | concerten | festivals | hypnose | wielrennen kijken | sushi | kaas | rosé & thee


Related Entries

Sangria
Pipowagen
Watergang
de zomer van 2016
Komkommertijd
en… actie!

Over mij

Ferme vrouw | schrijft verhaaltjes | (Sinterklaas)-theater | docente | concerten | festivals | heimwee | wielrennen kijken | sushi | kaas | rosé & thee

RECENTE BERICHTEN

Kamp

Waar ik dus totaal niet aan gedacht had toen ik ging solliciteren op mijn nieuwe baan, was het feit ...

Twitter