Naar iets op zoek?

Voornemens.

Author:

Zo. Er staat weer een nieuw jaar voor de deur.
En terwijl iedereen natuurlijk weer goede voornemens maakt, gooi ik de overgebleven oliebollen in de kliko.

Vorig jaar rond deze tijd maakte ik ook goede voornemens.
Ik zou nóóit meer iets posten op Facebook als ik dronken was. Ik geloof dat ik op 1 januari ’s avonds de eerste zatte foto alweer plaatste.

Ik zou ook meer gaan bewegen. Wandelen en vaker op de fiets. En spullen niet meer op de trap leggen, maar meteen naar boven brengen. Maar mijn luie ‘ik’ had toch de overhand.
Ik zou minder eten. Nou… Daar is al helemáál niks van terecht gekomen.
Ik zou geen Staatsloten meer kopen en ook niet meer aan loterijen meedoen. Drie keer raden waar ik een paar weken geleden in de studio zat. Juist. Miljoenenjacht.
Ik zou dit jaar écht met veel plezier ‘mijn nachje’  (dat moet je op z’n Limburgs uitspreken) vergezellen op Lowlands en niet zeuren over heimwee. Tssss ik heb jankend afgebeld.
Ik zou er wat aan gaan doen, die heimwee. Ik zou in therapie gaan om er vanaf te komen, maar het idee dat ik dan daarna ‘lekker’ op vakantie zou kunnen maakte me alweer misselijk.
Ik zou met Moraal naar een waarzegster in België gaan. Ook niet gebeurd.
Ik zou m’n energieleverancier afbellen en een goedkopere nemen. Te veel moeite.
Ik zou minder geld uitgeven aan onbelangrijke dingen. Ik kocht een nieuwe auto terwijl mijn oude eigenlijk nog gewoon goed was. Ik kocht een nieuwe laptop terwijl de oude het eigenlijk nog gewoon deed.
Ik zou na kerst naar een tuincentrum gaan om in de aanbieding nieuwe kerstentourage te kopen. Geen zin.
Ik zou elke week 3 minuten onkruid plukken om te voorkomen dat het nu alweer vol staat. Mislukt.

Het is niet dat ik er gefrustreerd door ben geraakt hoor. Helemaal niet. En ik geloof niet dat ik in 2013 een slechter mens ben geworden.

En er zijn ook heus wel goede en mooie dingen gebeurd.
Ik heb m’n moeder aan een iPhone én een Facebook-account geholpen.
Er is een Tweet-up georganiseerd met de Twittermeisjes uit Mijn Dorp. We borrelden met de Burgemeester, gingen naar de Ladies Night, en naar de Kermis natuurlijk. En dat was leuk. Héél leuk.
Tuinkabouter en Rendier zijn wat beter in beeld gekomen. Etentjes en op stap. Lachen en huilen. Rosé en Prosecco. Zoals het hoort.
Ik heb leuke contacten gelegd in de Grote Stad, met dank aan Q.
En Moraal heeft ervoor gezorgd dat ik mijn verhaaltjes op internet ben gaan zetten. Daar heb ik serieus lol in. Dat had ik vorig jaar rond deze tijd niet bedacht. Dat ik braaf twee keer per week zou gaan zitten om te schrijven.

Verder heb ik heel veel dingen gedaan waar ik blij, gelukkig en vrolijk van werd.

Ik denk dat ik de goede voornemens dit jaar maar laat voor wat ze zijn. Om nog maar een clichés te gebruiken; ik zie wel wat ik wel of niet ga doen. Wat er op mijn pad komt. Of niet.

Als jullie wél goede voornemens hebben gemaakt, dan hoop ik van harte dat ze stand houden.
Dat jullie niet op ‘blue monday’ in zak en as zitten omdat ze niet uitgekomen zijn.

Gelukkig nieuwjaar!
Maak er wat van in 2014.

Over mij

Ferme vrouw | schrijft verhaaltjes | (Sinterklaas)-theater | docente | concerten | festivals | heimwee | wielrennen kijken | sushi | kaas | rosé & thee

RECENTE BERICHTEN

Kamp

Waar ik dus totaal niet aan gedacht had toen ik ging solliciteren op mijn nieuwe baan, was het feit ...

Twitter