Naar iets op zoek?

De eerste warme dag

Author:

Ja hoor. Het was al een poosje geleden aangekondigd. Vandaag zou de eerste warme dag worden van dit jaar. Nou ja, warm… 15 graden. Maar toch. Na al die kou waren we er wel een beetje aan toe, geloof ik.

Het begon al vroeg. Iemand postte ‘Here comes the sun’ van the Beatles. Samen met een prachtig fotootje van gele tulpen. Hoe lente wil je het hebben he? Meer mooie foto’s hoor, van bloesem en de zon. En vrolijkheid en warmte.

Jullie trokken er massaal op uit. De wandelfoto’s spraken voor zich.
Zon, bossen, weides, duinen en dieren. Heel veel dieren.
Filmpjes van jonge beesten die met elkaar speelden in het gras. Foto’s van hondjes, veulentjes en lammetjes.
En er was meer! Er waren twee ‘verliefdheidsverklaringen’ in de vorm van foto’s en hartjes, en een echo van jawel… een echt mensje. Nog maar acht weken oud, maar onderweg!

Verder gingen er een paar mensen hardlopen, fietsen op allerlei soorten fietsen en fietsjes, en gitaar spelen in de zon. Er was ook iemand die in een bootje in Giethoorn zat. Enig.
Een paar motorrijders die pittoreske plaatsjes aandeden, natuurlijk. En bij sommige mensen werd de winterverpakking van de tropische planten gehaald.

Veel mensen hebben hun tuinsets weer buiten staan en de kussens schoongemaakt.
Kinderen speelden in de zandbak, ouders loungeden in de tuin. Er waren zelfs al kinderen die vroegen of het zwembad op mocht. Dat is wel heel optimistisch. Maar er waren (serieus) kinderen in zwembroek die buiten in het zonnetje op een kleedje lagen. En hun moeder probeerde haar witte melkflessen alvast een tintje te geven. (Ik adviseer bruin zonder zon. Deze tip was gratis).

De creatieve geesten onder ons hielden zich vandaag bezig met het opnemen van lente-achtige achterafsessies in de zon. Benieuwd naar het resultaat.
De gezellige geesten zaten op het terras (25 foto’s van bier en wijn).
En de rare geesten plaatsten foto’s van pelpinda’s. Pelpinda’s? Ja. Ik weet ook niet waarom. Maar het was wel artistiek verantwoord.

En toen moest er gegeten worden. Zeven BBQ’s passeerden mijn tijdlijn. ZEVEN. Dat is best veel voor een 8e maart.
Ik hoop dat het gesmaakt heeft.

Nou. En dan was het natuurlijk ook nog internationale vrouwendag. Er is geen één vrouw die van haar man een serieus compliment of cadeau heeft gekregen. Tenminste. Niet in mijn tijdlijn.
Maar heel veel leek jullie dat niet te boeien. Slechts 4 leuke comics, die ook nog eens licht vrouw-onvriendelijk waren.
Haha. Ik moest er enorm om lachen. Dat wel.

Ik was, dus ik ben!

(internationale vrouwendag 2015)

Loading Facebook Comments ...

Over mij

Ferme vrouw | schrijft verhaaltjes | (Sinterklaas)-theater | docente | concerten | festivals | heimwee | wielrennen kijken | sushi | kaas | rosé & thee

RECENTE BERICHTEN

Kamp

Waar ik dus totaal niet aan gedacht had toen ik ging solliciteren op mijn nieuwe baan, was het feit ...

Twitter