Naar iets op zoek?

Hoera, ik sta voor de klas!

Author:

Een hele poos geleden gaf ik gehoor aan een oproep op Facebook. Dat doe ik bijna nooit. Maar deze was leuk.

Ik weet niet meer precies hoe de oproep ging en hoe ‘leuk’ het ingepakt werd maar er werd gevraagd om verhalen.
Verhalen van mensen die voor de klas staan.

Leraren kunnen heel goed mopperen en klagen. Over de werkdruk. En over het maken van onderwijsperspectiefplannen. Over het óók nog moeten surveilleren in je eigen pauze. Over dat je sowieso nooit pauze hebt. Over drukke kinderen. En vervelende ouders. Dat ze weer aan vakantie toe zijn. Dat ze véél meer verdienen dan ze krijgen. Dat onderwijs tegenwoordig meer draait om geld dan om kinderen. Te weinig personeel. Te grote klassen.
Dat het weekend zo kort is. Of dat de lokalen niet goed genoeg gepoetst worden. Dat er niet genoeg tijd is. Dat kinderen brutaal zijn en tegenwoordig ‘niks meer zelf kunnen’.

Er zou een boekje komen. Een verzamelboekje met verhalen van leraren. Leuke verhalen waaruit blijkt dat werken in het onderwijs helemaal niet zo vervelend is. Verhalen die laten zien dat kinderen best leuk zijn als je er wat tijd en energie in steekt. Dat ouders ook kunnen meedenken en juist een positieve inbreng kunnen hebben. Verhalen waaruit blijkt dat docenten helemaal niet van die ingekakte dufferiken zijn.
Het boekje zou heten: ‘Hoera, ik sta voor de klas!’

Zoals jullie als trouwe lezers weten, schrijf ik ook verhalen. Over allerlei zaken en vooral over school.
Ik besloot een leuk verhaaltje in te sturen. Wie niet waagt, wie niet wint.

Een paar weken geleden kreeg ik het leuke nieuws dat mijn verhaaltje geselecteerd was en dat het dus opgenomen zou worden in het boekje.

Het boekje kwam van de week binnen. Ik sta er echt in. Het heet ‘sportdag’ en het staat op bladzijde 108. Dat was al een momentje.
Vervolgens zie ik vandaag op facebook dat RTLnieuws.nl het boekje bespreekt (best uitgebreid) en dat ik geciteerd word.

Cool he?

Ik ga nu natuurlijk niet roepen dat je het boekje moet kopen om mijn verhaaltje te lezen. Dat kan gewoon hier.

Maar je mág het boekje natuurlijk wel kopen. Voor als je meer leuke verhaaltjes van leuke juffen en meesters wil lezen die euforisch roepen dat ze ‘hoera’ voor de klas staan.
Dat kan dan hier.

ferme vrouw | schrijft verhaaltjes | docente Nederlands | concerten | festivals | hypnose | wielrennen kijken | sushi | kaas | rosé & thee


Related Entries

ramadan
Verademing
Op afstand
Geintje
Op de valreep
Taart.

Over mij

Ferme vrouw | schrijft verhaaltjes | (Sinterklaas)-theater | docente | concerten | festivals | heimwee | wielrennen kijken | sushi | kaas | rosé & thee

RECENTE BERICHTEN

Kamp

Waar ik dus totaal niet aan gedacht had toen ik ging solliciteren op mijn nieuwe baan, was het feit ...

Twitter